بررسی انواع فیلرهای تزریقی
آشنایی با انواع فیلرهای تزریقی
در این مطلب از سایت کلینیک ژالان، بهترین کلینیک زیبایی اصفهان انواع فیلرهای تزریقی را مورد بررسی قرار می دهیم.
فیلر اسید هیالورونیک (HA)
یکی از پرکاربردترین موادی که برای تزریق فیلر استفاده میشود اسید هیالورونیک است که یک قند طبیعی است. این ماده به طور عادی در بدن انسان وجود دارد و به همین علت احتمال واکنشهای حساسیت به آن پایین است. عملکرد این ماده در حالت حادی جمع کردن قسمتهای مختلف پوست در هنگام نیاز است. این ماده یکی از محبوبترین انواع فیلر به شمار میآید زیرا بسیار کم ریسک و کم خطر است.
اما از آنجایی که این ماده طبیعی است و به طور عادی در بدن وجود دارد توسط بدن به راحتی جذب میشود. در نتیجه فیلرهای از نوع هیالورونیک از ۶ الی ۱۲ ماه دوام دارند و پس از آن شما باید برای تزریق فیلر و تجدید آن اقدام کنید. البته اسید هیالورونیک اثرات بلند مدت نیز دارد و آن افزایش میزان کلاژن سازی در محل تزریق است که این موضوع میتوان پس از تزریق مکرر و در طولانی مدت به خوبی مشاهده کرد.
تزریق این ماده به دلیل طبیعی بودن آن و وجود این قند در حالت کلی در بدن یکی از کم عوارض ترین راهکارها است. البته لازم به ذکر است که برند مورد نظر در نتیجه نهایی و کاهش عوارض نیز بسیار تاثیرگذار است. ممکن است مطلب تزریق را خوانده باشید اما باید بدانید که بهتر است با مشاوره پوست و مو صحبت کنید.
پلی متیل متاکریلات (PMMA)
یکی دیگر از انواع مواد مورد استفاده در تزریق فیلر پلی متیل متاکریلات (PMMA) است. این ماده در دسته بندی فیلرهای درشت دانه و دائمی قرار میگیرد و اثر آن تا ۵ سال بعد نیز قابل مشاهده است. بر عکس اسید فیلر اسید هیالورونیک مصنوعی است و در دسته بندی فیلرهای درشت دانه و دائمی قرار میگیرد. این ماده میتواند خطوط خالی مثل خط اخم را پر کند. همچنین این ماده کلاژن سازی را نیز تقویت میکند.
البته با توجه به تاثیر طولانی مدت این فیلر، پزشکان معمولاً از آن برای تزریق فیلر در تمامی نقاط صورت استفاده نمیکنند. لازم به ذکر است که است که این فیلر در مقایسه با فیلرهای کوتاه مدت عوارض بیشتری دارد و مراجعین ممکن است عوارضی همچون کبودی و عفونت را پس از تزریق مشاهده کنند.
کلسیم هیدروکسیل آپاتایت (CaHA)
کلسیم هیدروکسیل آپاتایت یک ماده دیگر در تزریق فیلر است که میزان همبستگی آن از اسید هیالورونیک بیشتر است. این فیلر از اجزای بسیار ظریف و میکروسکوپی تشکیل شده است. به دلیل همبستگی بیشتر این فیلر دوام آن نیز از اسید هیالورونیک بیشتر است و اثرات آن بیش از نیز یک سال قابل مشاهده است. همچنین به این موضوع نیز باید دقت کنید که این ماده برای تمامی نقاط صورت کاربرد ندارد و عموماً در ناحیههایی که چربی عمیق دارند استفاده میشود. در این خصوص نظر دکتر پوست بسیار حائز اهمیت است.
کلینیک زیبایی ژالان، بهترین کلینیک زیبایی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
پلی لاکتیک اسید (PLLA)
پلی لاکتیک اسید یک ماده مصنوعی است که در سالهای گذشته از آن برای تولید نخ بخیه استفاده میشد. فیلر پلی لاکتیک اسید از انواع فیلرهای مستقیم نیست بلکه اثر آن پس از مدتزمانی مشخص و با تحریک کلاژن سازی در محل تزریق نمایان میشود.
از این فیلر معمولاً در نیمه پایینی صورت و در محل خط خنده و خطوط لبخند، حجم دهی لب و پر کردن گونه استفاده میشود. تزریق پلی لاکتیک اسید در سه یا چهار دوره یک ماهه انجام میشود و معمولاً اثری نیمهدائمی و چندساله دارد. به این موضوع دقت کنید که تنها فیلر پلی لاکتیک اسید مورد تأیید FDA، فیلر Sculptra Aesthetic است.
سلولهای چربی
این روش نسبت به مواد دیگر تهاجمیتر است. در تزریق چربی با بهره گیری از تکنیکهایی همچون لیپوساکشن چربیهای بدن خارج میشوند و به عنوان ماده فیلر مورد استفاده قرار میگیرند. این روش نیاز به بی حسی یا بیهوشی دارد و همچنین ممکن است باعث ایجاد عوارضی در مکان برداشت و تزریق شود. با تمام موارد ذکر شده یکی از امنترین مواد جهت تزریق فیلر به شمار میرود. از مزیتهای این روش میتوان به این موضوع اشاره کرد که چربی از بدن بیمار بدست میآید و واکنشهای آلرژیک را در پی ندارد. همچنین ماندگاری این روش نیز نسبت به سایر مواد بسیار بیشتر و طولانیتر است.