تزریق چربی برای ورزشکاران
آیا تزریق چربی برای ورزشکاران مناسب است؟
تزریق چربی برای ورزشکاران | یکی از مهم ترین تغییراتی که افزایش سن به وجود می آورد، کاهش کلاژن سازی و الاستین بدن است. کاهش کلاژن سازی و الاستیسیته پوست موجب می شود تا حجم چربی پوست در نواحی مختلف بدن کاهش پیدا کند. تزریق چربی به صورت یکی از مؤثرترین و ماندگارترین روش های جوانسازی و جبران حجم از دست رفته چربی پوست است. وجود حفرههای متعدد در صورت، فرورفتگی گونه و حتی اصلاح فرم لب ها از جمله دلایلی است که می تواند با تزریق چربی جبران شود.
تزریق چربی روشی است که در آن بافت چربی از ناحیه مورد نظر در بدن فرد متقاضی برداشته می شود و پس از طی پروسه فرآوری به نقاط مختلفی در ناحیه زیر پوست تزریق می شود. اصطلاح پیوند چربی اتولوگ به روشی گفته می شود که منبع چربی به دست آمده از همان شخصی باشد که قرار است از آن استفاده شود. از نظر بسیاری، بافت چربی اتولوگ به عنوان ماده پرکننده ایده آلی برای جوانسازی صورت در نظر گرفته میشود؛ زیرا یکی از زیست سازگارترین فیلرهای پوستی بدون ایمونوژنسیته را نشان می دهد. نتیجه درمان با تزریق چربی ایجاد بافتی نرم، طبیعی و همگن با بافت طبیعی در ناحیه مداخله می باشد و ممکن است دارای اثرات نیمه دائمی تا دائمی باشد.
عوامل مؤثر در ماندگاری تزریق چربی
در طی ورزش کردن چربی از بین خواهد رفت، در این حالت تزریق چربی در افراد ورزشکار به مراتب، دوام پایین تری خواهد داشت. البته چربی در ناحیه صورت دیرتر می سوزد.
- احتمال جذب چربی توسط بدن وجود دارد و در پی این عمل، ممکن است چربی ها از بین بروند.
- تأثیر عوامل مختلفی مانند سن، ژنتیک و آب و هوا
- مقدار چربی تزریق شده
- محل برداشت چربی. به طور کلی قسمت هایی از بدن که چربی آنها به در مقابل رژیم و ورزش کردن مقاوم هستند مانند قسمت داخلی ران، ارجحیت دارند.
- خالص سازی چربی. وجود خون در سلول های چربی موجب تخریب زود هنگام این سلول ها خواهد شد
موارد منع تزریق چربی
- مشکلات انعقادی خون (مصرف داروهای ضد انعقاد، هموفیلی و…)
- اختلالات متابولیسم چربی
- بیماریهای شدید داخلی
- عفونت حاد یا نارسایی ارگانهای داخلی
- سابقه ترومبوز وریدهای عمقی پا DVT و یا آمبولی ریوی
- بیماران خیلی لاغر
- ضعف در سیستم ایمنی (دیابت کنترل نشده)
- بیماری عروق کرونر
- HIV