درمان عفونت زخم ناشی از سوختگی | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان

روش های درمان عفونت زخم ناشی از سوختگی

در این مطلب از سایت کلینیک ژالان، مرکز بهترین کلینیک زیبایی اصفهان درمان عفونت زخم ناشی از سوختگی را مورد بررسی قرار می دهیم.  درمان گیاهی عفونت سوختگی، اغلب برای عفونت سوختگی درجه ۲ است که میزان عمق کمتری دارد و کمتر باعث ایجاد زخم بر روی پوست می‌شود. بنابراین در صدرتی که زخم سوختگی از نوع درجه ۳ و یا بالاتر باشد بهتر است برای درمان به پزشک متخصص پوست و یا دکتر درماتولوژی مراجعه کنید. برای درمان عفونت سوختگی ابتدا باید مراحل زیر را به طور کامل رعایت کنید:

  • ناحیه سوختگی که دچار عفونت شده را به مدت ده تا پانزده دقیقه در زیر آب سرد قرار دهید و یا به وسیله کمپرس آب سرد، آن را خنک کنید.
  • به هیچ عنوان برای خنک کردن محل سوختگی از یخ استفاده نکنید چرا که باعث آسیب و درد بیشتر می‌شود.
  • در صورتی که زخم سوختگی، تاول زده باشد، به هیچ عنوان آن را نترکانید تا باعث رشد عفونت‌ها در محل زخم نشوید.

وقتی که قسمت‌هایی از بدن دچار سوختگی می‌شود، بروز عفونت بر روی آن باعث اختلال در روند التیام و بهبود سوختگی می‌شود.

علائم وجود عفونت ناشی از سوختگی

عفونت در هر نوع سوختگی با نشانه‌های مختلفی است. اما مهمترین . بارزترین علائم عفونت در سوختگی عبارتند از:

  • التهاب، درد و سوزش
  • تاول
  • ایجاد حلقه‌های قرمز در اطراف زخم
  • خونریزی از زخم
  • کبودی و سیاهی اطراف زخم
  • تب

درمان عفونت سوختگی با عسل

یکی از بهترین روش‌های درمان عفونت سوختگی در خانه، استفاده از عسل است. این ماده غذایی فرایند بهبود زخم را تسریع می‌بخشد و به دلیل خاصیت ضد قارچ، ضد باکتری و ضد التهابی که دارد از رشد عفونت‌ها بر روی پوست جلوگیری می‌کند. همچنین وجود گلوکز در ترکیب آن باعث می‌شود که سلول‌های پوستی که در اثر سوختگی از بین رفته‌اند به سرعت ترمیم شوند.

عفونت سوختگی با آنتی بیوتیک

آنتی‌بیوتیک‌ها نیز از بهترین داروها برای درمان عفونت سوختگی محسوب می‌شوند که معمولا توسط پزشک تجویز می‌شوند، دوره درمان عفونت را تسریع می‌بخشند. یکی از آنتی بیوتیک‌های بسیار قوی که به درمان عفونت بعد سوختگی کمک می‌کند داروی سفیکسیم است. این دارو بر روی گروه زیادی از میکروب‌ها تاثیر می‌گذارد و باکتری‌های عفونی را به سرعت از بین می‌برد و مانع از ساخت دیواره‌های باکتریایی بر روی زخم می‌شود. لازم است بدانید مصرف سفیکسیم برای عفونت سوختگی باید با مجوز پزشک باشد.

بهترین پماد برای درمان عفونت سوختگی

برای درمان عفونت سوختگی می‌توانید از کرم‌ها و پمادهای موضعی استفاده کنید. از بهترین کرم و پمادهای موضعی برای درمان عفونت سوختگی می‌توان به کرم مفناید استات، کرم سیلوادن یا سولفادیازین نقره،پماد آلفا، پماد نئوسپورین و همچنین پماد باسیتراسین اشاره کرد.

درمان عفونت سوختگی با استفاده از داروهای مسکن

بیشتر زخم‌های ناشی از سوختگی، زمانی که عفونی می‌شوند با درد همراه هستند بنابراین برای درمان عفونت و تسکین در می‌توانید از مسکن استفاده کنید. مصرف داروهای استروئیدی ضد التهاب و داروهای استامینوفن برای التیام درد و عفونت ناشی از سوختگی مناسب است.

کلینیک زیبایی ژالان، بهترین کلینیک زیبایی اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید

عوارض و خطرات عدم درمان عفونت ناشی از سوختگی

عفونت سوختگی اگر به طور کامل درمان نشود ممکن است زمینه ساز بیماری‌های جدی‌تری در بدن فرد باشد و در مواردی به سرعت منجر به مرگ افراد می‌شود. این عارضه اگر به طور کامل درمان نشود، باعث رشد باکتی‌ها بر روی زخم شده و به سرعت وارد خون فرد می‌شود و منجر به عفونت خون در اثر سوختگی شود.

تحقیقات و پژوهش‌های متخصصان و پزشکان درماتولوژی نشان داده است که در افرادی که دچار عفونت ناشی از سوختگی هستند خطر ابتلا به سرطان و همچنین حمله‌های قلبی بسیار زیاد است بنابراین بهتر است در زمان سوختگی، با مشاوره پزشکان و متخصصین به درمان عفونت سوختگی بپردازید.

معمولا زخم‌هایی دچار عفونت می‌شوند که لایه‌های بیشتری از پوست را درگیر کرده باشند؛ به این معنی که سوختگی‌های سطحی با طی پروسه زمانی بسیار کمی درمان می‌شوند و دچار عفونت و رشد میکروب و باکتری‌ها نمی‌شوند. اما زخم‌های درجه ۲ و درجه ۳ به دلیل اینکه تا عمق لایه‌های زیرین پوست را درگیر می‌کنند به نسبت بیشتری دچار عفونت می‌شوند که در صورت اینکه به خوبی درمان نشوند ممکن است برای فرد ایجاد خطر کند و در مواردی ممکن است به مرگ و میر ختم شود.

عوامل تسریع در بهبودی عفونت ناشی از سوختگی

برای اینکه روند بهبود و التیام عفونت سوختگی را تسریع کنید باید:

  • به صورت مرتب به شستشوی زخم عفونی بپردازید.
  • پانسمان‌زخم را در زمان مناسب عوض کنید
  • از مسکن‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضد عفونت استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان زخم را دستکاری نکنید.

مطالب پیشنهادی :

اطلاعات دارویی سم بوتولینوم نوع A (بوتاکس)

روش های تشخیص و درمان کورک پوست

راه های درمانی خارش گوش