موارد مصرف زینک-PCA در محصولات موضعی پوست | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان

موارد مصرف زینک-PCA در محصولات موضعی پوست چیست؟

اکثر پزشکان استفاده از زینک موضعی را درمانی ملایم و بی‌خطر می‌دانند. با این حال شما می‌توانید یک محصول حاوی زینک را قبل از استفاده منظم روی پوست خود آزمایش کنید‌. نوشته امروز در سایت کلینیک زیبایی اصفهان که برای شما آماده شده است . موارد مصرف زینک-PCA در محصولات موضعی پوست را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

انواع مختلفی از زینک در کرم‌ها یا سایر محصولات آرایشی مانند سرم و پد ضد آکنه حاوی zinc-PCA «زینک پیرولیدون کربوکسیلات» وجود دارد. در درمان آکنه، خاصیت قابض املاح زینک می‌تواند مؤثر باشد. زینک-PCA به کنترل روند ایجاد آکنه و کاهش ترشح چربی و در عین حال حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند. در رابطه با مکانیسم عمل زینک بر آکنه اختلاف نظرهایی وجود دارد. با این حال همه این موضوع را قبول دارند که املاح زینک، التهاب ایجاد شده در اثر آکنه را کاهش می‌دهند. این عنصر همچنین ضد باکتری است و از آن برای کنترل شوره سر استفاده می‌شود.

PCA چیست؟

«پیرولیدون کربوکسیلیک اسید» یا PCA  که «ال پیروگلوتامات» هم نامیده می‌شود، یکی از مشتقات اسید گلوتامیک (یک اسید آمینه) است که جذب آب بالایی دارد. این ماده یک مولکول نسبتاً ساده است که بدن ما به طور طبیعی هم قادر به تولید آن هست.

زینک-PCA یک مشتق فوق‌العاده از زینک

زینک-PCA مولکولی است که هم مزایای PCA و هم مزایای روی را دارد و در نتیجه یک ماده بسیار عالی با فواید بسیار زیاد است.

به عنوان مثال زینک -PCA (و نه زینک به تنهایی) ترشح چربی را در پوست‌های چرب کاهش می‌دهد این ماده با مهار آنزیم «5- آلفا ردوکتاز» مانع ترشح بیش از حد غدد چربی می‌شود.

زینک – PCA همچنین قادر است بوی بد بدن را با اتصال به اسیدهای چرب زنجیره کوتاه که عامل این بو هستند از بین ببرد. مصرف zinc-PCA همچنین چین و چرو‌ک‌های صورت را رفع می‌کند و مانع رشد باکتری‌ها از جمله «پروپیونی باکتریوم آکنه» می‌شود. تمام این ویژگی‌ها باعث شده‌اند تا به طور معمول زینک – PCA در انواع شامپوهای ضد شوره سر و محصولات آرایشی کنترل‌کننده چربی و ضد آکنه مورد استفاده قرار گیرد.

زینک-PCA همچنین جزو فاکتورهای مرطوب‌کننده طبیعی پوست است که پوست ما آن را برای کاهش از دست دادن آب تولید می‌کند.

موارد مصرف زینک-PCA در محصولات موضعی پوست | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان

تست حساسیت پوستی

متخصصین پوست برای استفاده از محصولات حاوی زینک مراحل زیر را به منظور آزمایش حساسیت پوستی توصیه می‌کنند:

  1. قسمت کوچکی از پوست را که مشابه با پوست صورت شماست (مثل بخش زیرین بازو) انتخاب کنید.
  2. مقدار کمی از محصول (به اندازه دو سکه) را به مدت 24 ساعت روی پوست‌تان قرار دهید.
  3. اگر بعد از 24 ساعت هیچ عارضه جانبی اتفاق نیفتاد، می‌توانید از آن محصول روی آکنه و یا منطقه عفونی استفاده کنید اما اگر خارش، قرمزی، پوسته‌ریزی یا بثورات پوستی ظاهر شد، از آن محصول استفاده نکنید.

اثربخشی محصولات پوستی حاوی زینک و زینک-PCA

تأثیرات مثبت زینک بر پوست معمولاً بعد از گذشت 12 هفته نمایان می‌شوند. با این حال اگر آکنه‌ها ناشی از مسدود شدن عمیق منافذ پوستی باشند، درمان آن‌ها با زینک موضعی ممکن است مشکل را به صورت ریشه‌ای حل نکند. در این شرایط ممکن است لازم باشد که میزان بیشتری از این عنصر را به صورت خوراکی مصرف کنید.

مصرف خوراکی روی

کمبود زینک علاوه بر مشکلات جدی در سلامت کلی بدن، می‌تواند منجر به تغییرات پوستی شبیه اگزما شود. پوست دچار ترک‌خوردگی شده و لکه‌های قرمز براق روی سطح آن نمایان می‌شوند. این وضعیت پوست که بیشتر در صورت و اطراف دهان و پوست دست‌ها اتفاق می‌افتد، با استفاده از کرم‌های مرطوب کننده، پماد یا لوسیون نیز بهبود نمی‌یابد.

برای مصرف خوراکی زینک و افزایش میزان دریافتی این ماده می‌توانید از مکمل‌ها و غذاهای حاوی این عنصر استفاده کنید.

انتخاب غذاهایی که حاوی زینک هستند، یکی از بهترین راه‌های افزایش میزان این ماده در بدن است. غلات و حبوبات (به خصوص غلات کامل و حبوبات قرمز)، غذاهای طبیعی سرشار از اسیدهای چرب و پروتئین‌های گیاهی (مانند گردو) و پروتئین‌های حیوانی مملو از اسیدهای چرب امگا-3 (مانند تخم مرغ و انواع صدف) شناخته‌شده‌ترین منابع غذایی حاوی روی هستند. شما همچنین می‌توانید از یک مکمل غذایی که حاوی زینک و دیگر مواد معدنی مانند کلسیم است استفاده کنید. برخی از مولتی‌ویتامین‌ها هم حاوی این عنصر هستند.

  • دوز درمانی استاندارد زینک حدود 45-30 میلی‌گرم در روز است.
  • البته عوارض مصرف بیش از حد زینک نیز می‌تواند جدی باشد. پس هرگز بدون نظر و دستور پزشک|، با افزایش مصرف این مکمل، اقدام به درمان هیچ مشکل نکنید.
کلینیک زیبایی ژالان را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی :

روش های جوانسازی پوست صورت

دلیل منحصربفردی HA (هیالورونیک اسید) چیست؟

درمان آکنه و اختلالات پوستی با زینک و زینک-PCA