کمک به درمان مشکلات پوستی با زینک و زینک-PCA | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان

نحوه کمک به درمان مشکلات پوستی با زینک و زینک-PCA

یون‌های زینک یا روی موجود در ترکیبات متفاوتی نظیر زینک-PCA ، به شکل گسترده‌ای در محصولات آرایشی و مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می‌گیرند. این استفاده گسترده، دلیلی دارد. در مطلبی که امروز در سایت کلینیک زیبایی اصفهان برای  شما آماده شده است . قصد داریم تا کمک به درمان مشکلات پوستی با زینک و زینک-PCA را مطالعه می کنیم.

محبوبیت زینک به دلیل عملکرد چندگانه یون آن (+Zn2) است. زینک یا روی در دسته عناصر شیمیایی ضروری بدن انسان قرار می‌گیرد. در واقع زینک یکی از ضروری‌ترین عناصر بدن انسان است؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت در بیش از 200 واکنش شیمیایی که توسط آنزیم‌ها انجام می‌شود، به نوعی نقش ایفا می‌کند. پوست انسان نیز برای حفظ سلامتی و کارایی خود به شدت به زینک نیاز دارد.

زینک در بدن انسان

تخمین زده می‌شود که میزان متوسط “روی” موجود در اندام یک فرد بالغ حدود 2 گرم است که 60 درصد آن در ماهیچه‌ها، 30 درصد آن در استخوان‌ها و 6 درصد آن در پوست قرار دارد. این ماده معدنی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و با غیر فعال کردن سلول‌های خطرناک و عوامل بیماری‌زا، میزان بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. خاصیت آنتی‌اکسیدانی این عنصر موجب کاهش التهاب و همچنین کاهش باکتری‌های ایجادکننده آکنه‌ می‌شود و همین خاصیت است که آن را به یکی از ترکیبات اصلی مکمل‌ها و داروهای موضعی تبدیل کرده است.

مزایای زینک در مقابله با آکنه

در مورد تأثیر زینک و زینک-PCA در درمان آکنه تحقیقات فراوانی صورت گرفته است. براساس اطلاعات به دست آمده از تحقیقات مرتبط با پوست، عنصر زینک و املاح آن طیف گسترده‌ای از بیماری‌های مزمن پوستی را درمان می‌کنند. خاصیت آنتی‌اکسیدانی زینک و تأثیر آن روی التهاب و همچنین خواص ضد باکتری این ماده معدنی سبب کاهش بروز جوش‌ می‌شود.

کمک به درمان مشکلات پوستی با زینک و زینک-PCA | بهترین کلینیک زیبایی اصفهان

فواید آنتی‌اکسیدانی

  • خواص آنتی‌اکسیدانی زینک باعث کاهش پاسخ التهابی به سلول‌های مرده، آلودگی، چربی و باکتری‌ می‌شود. افزایش تجمع سلول‌ها در غدد پوستی (اغلب به علت تغییرات هورمونی یا افزایش تولید چربی) منجر به مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش در سطح پوست می‌شود.
  • از طرف دیگر باکتری‌ها می‌توانند این منافذ بسته را مورد هجوم قرار دهند و باعث تحریک بیش از حد شوند. دلیل اصلی قرمز شدن، چرکی شدن و حتی دردناک شدن جوش‌ها همین باکتری‌ها هستند. التهاب، واکنش طبیعی پوست به بسته شدن منافذ است و افزایش التهاب منجر به تورم و ایجاد آکنه می‌شود.
  • زینک این واکنش التهابی را از طریق کاهش فعالیت نوعی پروتئین، توقف حمله باکتری‌ها به منافذ پوست و کمک به حذف سلول‌های مرده که سبب انسداد منافذ می‌شوند، کم ‌می‌کند.
  • این ماده معدنی همچنین نقش مهمی در متابولیسم اسیدهای چرب امگا 3 بازی می‌کند. شکل فعال اسیدهای چرب امگا 3 ، عوامل خونی عامل التهاب را در پوست پایین می‌آورد.

زینک و تنظیم تکثیر سلولی

علاوه بر موارد گفته شده، خاصیت آنتی‌اکسیدانی روی به تنظیم فعالیت «کراتینوسیت‌ها» کمک می‌کند. کراتینوسیت‌ها اصلی‌ترین سلول‌های سازنده لایه خارجی پوست (اپیدرم) هستند که کراتین تولید می‌کنند. کراتین یک پروتئین ساختاری است که سلول‌های پوستی و همچنین رشته‌های مو را به هم پیوند می‌دهد.

کراتینوسیت‌ها سد مهمی را بین پوست و آسیب‌های محیطی شکل می‌دهند، اما تعداد زیاد آن‌ها مانع جدا شدن صحیح سلول‌ها از یکدیگر می‌شود. در این صورت تجمع سلولی، منافذ پوست را مسدود کرده و باعث ایجاد آکنه می‌شود.

عنصر روی تولید بیش از حد کراتینوسیت‌ها را متوقف کرده و در طول زمان به از بین رفتن آکنه‌ها کمک می‌کند. این ماده همچنین با متعادل کردن میزان کراتین و کلاژن اپیدرم مانع انسداد منافذ می‌شود.

نقش زینک در تنظیم تولید چربی

هورمون «دی هیدروتستوسترون» در واکنش به التهاب و استرس، چربی تولید می‌کند. زینک با مهار این هورمون، تولید سبوم را کاهش می‌دهد. سبوم نوعی چربی طبیعی است که سطح پوست را نرم و روان می‌کند، اما مقدار زیاد آن می‌تواند سبب انسداد فولیکول‌های مو و ایجاد آکنه و ناراحتی‌های پوستی شود.

هم‌افزایی زینک-PCA و آلفا و بتا هیدروکسی اسیدها

زینک همراه با آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید، ترکیبی فوق‌العاده برای بهبود ظاهر و سلامت پوست چرب یا جوشدار است. این ترکیب می‌تواند سلول‌های پوستی بر جای مانده از چربی خشک‌شده پوست را از بین ببرد و فعالیت غدد چربی پوست را کم کند.

به علاوه، زینک نقش مهمی را در آپوپتوز (مرگ طبیعی سلول‌ و بازسازی دوباره آن در انتهای چرخه زندگی سلولی) بازی می‌کند. بدون زینک، مرگ طبیعی سلولی به شکل عادی اتفاق نمی‌افتد و این مسئله باعث تجمع غیرطبیعی سلول‌های در حال مرگ می‌شود. زینک به تثبیت چرخه طبیعی زندگی سلول مخصوصاً در مراحل رشد سریع سلول کمک می‌کند. استفاده موضعی (زینک پی سی ای) یا خوراکی از محصولات حاوی این عنصر در دوران بلوغ یک روش معمول برای پیشگیری از بروز آکنه است چراکه در این دوران، فعالیت هورمونی غدد فوق کلیوی و تولید چربی در غدد چربی پوست افزایش پیدا می‌کند.

کلینیک زیبایی ژالان را در اینستاگرام دنبال کنید

مطالب پیشنهادی :

در مورد ضد آفتاب‌ها چه می دانیم؟

همه چیز را درمورد هیالورونیک اسید بدانید

بهترین روتین پوستی برای بانوان میانسال

 

 

پیام بگذارید