از پلاسما تراپی چه می دانید؟
انواع پلاسما مورد استفاده در پلاسما تراپی
پلاسما تراپی در درمان مشکلات پوستی مانند چروک های ریز و جوانسازی پوست بسیار مؤثر واقع می شود دو نوع پلاسما وجود دارد که به کمک آن ها پلاسما تراپی صورت می گیرد.
پلاسمای سرد در پلاسما تراپی
تخلیه ی الکتریکی در پلاسمای سرد می تواند منبعی برای ایجاد الکترون و تابش فرابنفش باشد. قوس کوتاه و پهن ایجاد شده توسط پلاسمای سرد دمای زیادی را در طی پلاسما تراپی انتقال نمی دهد و دمای آن در حد دمای اتاق است به همین علت به آن پلاسمای سرد می گویند. در موارد زیر از پلاسمای سرد استفاده می شود:
– ضد عفونی کردن پوست جهت درمان انواع بیماری های پوست، مو و ناخن
این پلاسما در اسید دیواره سلولی میکروب ها آن ها را تخریب کرده و موجب استریل سطحی و عمیق پوست می شود. از این رو از این روش برای درمان بیماری های قارچی و زخم ها و آکنه های عفونی نیز استفاده می شود.
ترمیم زخم های سوختگی، دیابتیک و زخم بستر
پلاسما تراپی سرد بر تولید سلولهای سطحی اثر می گذارد و روند آن ها را تندتر می کند. بدین صورت عفونت های ثانویه ایجاد نمی شوند و بهبود زخم سریع تر صورت می گیرد.
افزایش جذب مواد مغذی، آب و اکسیژن و رفع التهابات پوستی
در این روش یون های مثبت بر سطح پوست منتشر می شوند و اکسیژن تراپی با جذب گروه اکسیژن دارد صورت می گیرد. خاصیت آبدوستی پوست با پلاسمای سرد افزایش می یابد و باعث جذب بالاتر رطوبت و مواد مغذی بر روی پوست می شود.
پلاسمای سرد در دندانپزشکی و پزشکی
برای ضد عفونی کردن و سفید کردن دندان از این روش استفاده می شود. همچنین در درمان بیماری های زنان و رفع تومورها نیز می توان از پلاسما تراپی استفاده کرد.
پلاسما تراپی با پلاسمای گرم
پلاسمای گرم یک شبه گاز یونیزه ای است که انرژی بالا، چگالی و فشار پایین و خنثی از خصوصیات آن است. این پلاسما دارای آرک بلند و قطر انتشار کم است و در برخورد با سطح سریعاً سرد می شود و با ایجاد سوختگی ظریفی در سطح مورد نظر به عمق انرژی انتشار نمی دهد. در این روش از بافت جریان الکتریکی عبور نمی کند و دو تاثیر اولیه و ثانویه را بر روی پوست با ایجاد سوختگی کم ایجاد می کند.
اثر اولیه پس از درمان با کاهش تعداد سلول ها باعث بهبود افتادگی پوست می شود؛ و اثر ثانویه در این نوع پلاسما تراپی، باعث تحریک ساخت کلاژن می شود که در محکم شدن و جوانسازی پوست مؤثر است. این کار با انتقال حرارتی کنترل شده به لایه های عمیق تر پوست صورت می گیرد.
کاربرد پلاسما تراپی در رفع افتادگی پلک
با روش پلاسمای گرم می توان بسیاری از مشکلات پلک و اطراف چشم را برطرف کرد. در پلاسما تراپی می توان پلک های افتاده، تیرگی دور چشم، پف اطراف چشم و … را درمان کرد. بلفاروپلاستی یا رفع افتادگی پوست می تواند تاثیر زیادی در باز کردن میدان دید فرد داشته باشد و حالت پیری که به دلیل پلک افتاده به وجود آمده را از بین ببرد. با توجه به این که بلفاروپلاستی در حالت هوشیاری انجام می گیرد و فرد می تواند در این حین چشم های خود را باز و بسته کند، به پلاسما تراپی پلک در این روش بلفاروپلاستی دینامیک هم می گویند. سن مناسب برای این نوع پلاسما تراپی از کمتر از 20 تا حتی بالای 80 سال است.
کاربرد پلاسما تراپی در سفت کردن پوست و چروک آن
به کمک پلاسما تراپی می توان پوست صورت یا هر جایی از بدن را سفت کرد و از افتادگی پوست جلوگیری به عمل آورد. این کار به جوانسازی پوست کمک شایانی می کند. بعد از انجام این عمل می توان اثرات آن را بلافاصله بر روی پوست مشاهده کرد. سفتی پوست در مراحل اولیه بر روی بخش هایی مانند گونه ها صورت می گیرد زیرا این ناحیه اولین بخشی است که افتادگی در آن قسمت صورت می گیرد. علاوه بر آن می توان چروک های پنجه کلاغی و دور دهان را با پلاسما تراپی رفع کرد و این روش برای چروک ها بسیار خوب جواب می دهد.